15 dużych pieczarek
1 opakowanie mrożonego szpinaku
6 suszonych pomidorków
1 opakowanie mrożonego szpinaku
6 suszonych pomidorków
4 ząbki czosnku
1/2 cebuli
sól, pieprz, imbir, gałka muszkatołowa
1/2 cebuli
sól, pieprz, imbir, gałka muszkatołowa
Pieczarki umyć, osuszyć i odciąć nóżki. Nóżki kroimy w drobną kostkę.
Cebulę bardzo drobno pokroić i zeszklić na patelni z dodatkiem soli. Dodać nóżki pieczarek oraz drobno posiekany czosnek i razem lekko podsmażyć.
Na oddzielnej patelni rozmrozić szpinak. Gdy będzie dokładnie rozmrożony dodać przyprawy: sól, pieprz oraz
gałkę muszkatołową. Dołożyć podsmażoną cebulę z pieczarkami. Całość smażyć na małym ogniu, ciągle mieszając.
Suszone pomidory pokroić w cienkie paseczki i dodać pod koniec
smażenia. Wszystko razem dokładnie wymieszać.
Pieczarki faszerować masą szpinakową i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 minut.
Pieczarki faszerować masą szpinakową i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz